10
Şubat
2009
Merhabalar;
Bugün ehliyet kurs yerime gittiğimde sınav yerlerimizin belli olduğunu söylediler. İçimde bir sevinç oluştu
Çünkü sınav yaklaştıkça heyecan birazda olsa artıyor. Bir an önce sınavı kazanıp ehliyetimi almaya sabırsızlanıyorum. Bugün kurstan Barış’la gelirken yolda komik bir muhabbetimiz oldu. Muhabbet şu; ehliyetimizi aldığımız ilk gün bu anı kutlamak için bir yere gitmişiz. Tabi kutlamak için bir miktar içkide içiyoruz tabi
Daha sonra eve dönüştü polis çeviriyor alkollü olduğumuzu tespit edince ilk günden ehliyetimize el koyuyor
Ne kadar kötü birşey değil mi? İlk gün ehliyetimizi alıp kutluyoruz ve daha sonra tekrar ehliyetsiz kalıyoruz
Düşünmesi bile kötü. Neyse sınava girceğim yeri yazayım ben;
Sınav yeri: Ayşe Ege Anadolu Kız Meslek ve Kız Meslek Lisesi
Adres: Bedrettin Mahallesi. Ayni Baba Sokak
Telefon: 0212 253 32 73
Bu Kategorideki Diger yazılar:
Uyku felcidir. İnsanlar rüya gördükleri REM uykusu sırasında, göz ve solunum kasları dışında tamamen fizyolojik bir felç durumundadırlar. Hiçbir kasları çalışmaz.
Böyle olmasaydı, biz rüyalarımızı oynar hale gelirdik. Rüyamızda ne yapıyorsak, yatakta da onu yapmaya başlardık. Bazen rüyadan uyandığımızda beynimiz uyanık ve etrafın farkında olduğumuz halde, hareket edemez, ses çıkaramaz ve göğsümüzün üzerinde bir ağırlık varmış gibi hissederiz.
Bunu herkes hayatının bir döneminde en az bir kez yaşamıştır. Korku verici bir durumdur. Ama saniyeler içinde kendiliğinden düzelir. Karabasanın olma nedeni; uykudan uyanmamıza rağmen REM uykusundaki fizyolojik felç halinin, uyanır uyanmaz çözülmemesine bağlıdır.
Bilimsel yönü dışında…
Karabasanın, insanın uyanışı esnasında fiziksel,eterik ve astral bedeninin aynı zamanda biraraya gelmediklerini ve birinin dışardayken (tam olarak bedene girmemiş halde) diğerinin bedene dönmüş olduğunu biliyorum. Odayı hisseder,görürsünüz,hatta dokunduğunuzu da hissedersiniz,yatakta olduğunuzu da…
Fakat bağırsanız sesiniz çıkmaz,çünkü astral bedeninizle bağırıyorsunuz,fiziksel bedeninize aynı uyarıyı gönderemiyorsunuz. Aynı şekilde bu sebepten ötürü fiziksel bedeninizi hareket ettiremezsiniz.
Bu Kategorideki Diger yazılar:
10
Şubat
2009
Ülkemizde her telden insanın hotmail adresi var artık. Adreslerinin şifresini çaldıran kullanıcılara da hemen her forumda rastlamak mümkün.
Kullanmış olduğum e-posta adresi benim için önemli, yıllardır bunu kullanıyorum, üye olduğum tüm sitelere bu adresimi vermiştim başına birşey gelmemesi lazım diyorsanız fazla değil en fazla 5 dakikanızı ayırarak adresinizin güvenliğini sağlayabilirsiniz.
Nasıl mı?
Belki bu konular bir çok messenger kullanıcısına yabancı gelmeyebilir hatta eminim çoğu kişiye de basit şeyler olarak görünebilir ama bir çok kullanıcı da bu küçük ama marifetli detaylardan habersiz. Adresimizin başına birşey gelmeden alacağımız bazı tedbirler zor durumda kaldığımızda çok işe yarayacaktırr.
# İlk önce Hesabımızın ayarlar kısmına giderek; Kayıtlı bilgilerimizi düzenlememiz gerekiyor. Şundan da eminim ki bir çok kişi adresini ilk açarken yazdığı rastgele bilgiler duruyordur.
# Kayıtlı bilgilerimizi yeniden doğru bir şekilde güncelliyoruz.
# Adınız soyadınız, Doğum tarihiniz, Ülke/şehir, Adres, Meslek, Sektör, Posta Kodu, Gizli soru ve Cevabı, Alternatif Adres (mutlaka ama mutlaka yazın) vs. diğer bilgileri en uygun şekilde güncelleyip çıktısını alıyoruz ya da biyere not ediyoruz ki ileride başımıza gelecek her hangi bir olayda hemen kullanalım.
# Bir kaç noktaya daha deyinmek istiyorum. Özellikler msn de anlık görüşme yaparken bir çok kişiden farklı linkler gelir konuşma arasında bir de hiç konuşmadığınız kişilerden ummadık anda saçma sapan ne olduğu anlaşılmayan linkler gelir. Bu tarz şeylere dikkat edin.Bu gelen linklere tıklamamanızı şiddetle tavsiye ederim.Helede çevrim dışı kişilerden gelen böyle linklere hiç tıklamayın.

# Bir diğer konu ise her ihtimale karşı messenger daki kişi listenizin bir yedeğini bulundurun mutlaka. Anlık ileti kişilerini dışa aktar diyerek dosyayı kaydedebilir ve aynı zamanda daha önceden güncellediğiniz kayıt bilgilerini word belgesine de aktararak iki dosyayı cd ye vs. kaydedip saklayabilirsiniz.
# Son olarakda marifetli bir eklentiden bahsedeyim. Kullandığımız Firefox ya da İnternet Explorer‘a yükleyeceğimiz küçük yumurcak sayesinde de korunabiliriz. Eklentinin adı SiteAdvisor ben hem Firefox da hemde İnternet Explorer 7 de kullanıyorum. Çok güzel bir eklenti gerçekten. Özellikle sahte şifre çalmaya yönelik yapılmış fake sitelerde çok işe yarıyor. O ve diğer zararlı içerik barındıran siteleri tespit ediyor. Kullanılması gereken önemli eklentilerden birisi.
Bu Kategorideki Diger yazılar: