9 Altın Web Tasarım Kuralı

Web tasarım yaptırmaya karar verdiniz ve aklınızda nasıl bir web sitesi olacağını kurguluyorsanız size yardımcı olabiliriz.

 Cevaplamanız gereken Sorular:

* Öncelikle web siteniz neyle ilgili olacak? Bir fotoğrafçı mısınız, sanatçı mı yoksa şirket sahibi mi?

* Web sitenizin bir foruma ihtiyacı olacak mı, yoksa resimlerinizi sergileyeceğiniz bir galeri mi sizin için uygun olur ya da iş ilanlarınızı yayınlayacağınız bir insan kaynakları sayfası düşünüyor musunuz?

* Web sitenizde reklamlara yer verecek misiniz, hangi sosyal medya ağlarını kullanmayı düşünüyorsunuz?

Web tasarım hazırlıklarına başlamadan önce bu soruları cevaplamanız sizi hızlı şekilde istediğiniz sonuca götürecektir.

Sadece web sitenizde olması gerekenleri değil olmaması gerekenleri de düşünmelisiniz. Navigasyon sisteminin zayıflığı, sitenin yavaş açılması, siteye giren müşteriyi reklamların karşılaması gibi başarınıza gölge düşürecek tasarımlardan uzak durmalısınız.

Kendinizi güvenilir ve işini iyi bilen web tasarımcıya emanet etmeniz tüm bu sorunları ortadan kaldıracaktır. Sizin bir türlü çözüm bulamadığınız birçok sorununuza kısa sürede, hızlı cevaplar bulmak istiyorsanız profesyonel web tasarımcılarla çalışmanız gereklidir.

9 Altın Web Tasarım Kuralı

1.Web Tasarım Kuralı:

Web sitenizin renk karmaşasına dönüşmesine izin vermeyin. Web tasarımcınızdan sade renkleri kullanmasını isteyin, genelde beyaz arka plana siyah renk yazı karakteri en uygun olandır.

2.Web Tasarım Kuralı:

Web sitenize girildiğinde otomatik müzik çalmaya başlıyor ya da flash görüntüler çıkmaya başlıyorsa web tasarımcınızı bu konuda uyarmanız gerekebilir.

Sitenize giren ziyaretçinin dikkatini dağıtacak, sizin dışında başka bir şey düşünmesine neden olacak hiçbir ekstra tasarım şeklini kullanmayın.

3.Web Tasarım Kuralı:

Web sitenizin hızlı açıldığına emin olun. Bu sorun hem sitenize girmek isteyen ziyaretçilerinizi sitenizden derhal çıkıp rakip siteye girmesine neden olacaktır hem de google tarafından ilk sayfalarda çıkma şansınızı azaltmış olacaktır.

4.Web Tasarım Kuralı:

Web sitenizde yazdığınız yazıları bölümlere ayırın, tıpkı bu yazıda bizim yaptığımız gibi.

Uzun, sayfalar dolusu, göz yoran içeriklerden kaçının. Sayfa içinde bir ana başlık ve birkaç tane alt başlık kullanmayı unutmayın. Bu sayede ziyaretçilerinize yazdığınız yazıları hızlıca göz atmasına ve ilgisini çekerse okumasına yardımcı olmuş olursunuz.

5.Web Tasarım Kuralı:

Web sitenizin kolay kullanımlı navigasyona sahip olduğuna emin olun.

Navigasyon sistemi ne demek?

Bu sistem müşterilerinize sitenizin hangi bölümünde olduğunu, nasıl başka bölüme geçeceği gibi konularda yardımcı olmak için vardır. Ayrıca 99 Web Tasarım’ın alt kısmına bakarsanız yazıyı okuyan ziyaretçilerimiz için başka sayfalar arasında dolaşmalarını hızlandırmak amacıyla navigasyon şeması bulunmaktadır.

Bahsettiğimiz teknik ve tasarım sorunlarının yanında ziyaretçilerinizin canını sıkacak birkaç durumdan daha bahsetmek isterim:

6.Web Tasarım Kuralı:

Web sitenizin içeriği güncel olmalı. Hiç kimse bayram alışverişi için baktığı bir sitede yılbaşından kalma bilgileri görmek istemez. Web sitenizi ayakta tutmanın tek yolu sürekli güncellemekten geçer. (şirket web siteleri için geçerli olmayabilir bu madde)

7.Web Tasarım Kuralı:

Web sitenize binlerce kişinin girmesi elbette harika bir şeydir, ancak önemli olan kaç ziyaretçinin müşteriye dönüşeceğidir…  Bu nedenle hedef kesiminizi belirleyip, onlara hitap eden içerikler girmeniz işinize yarayacaktır.

8.Web Tasarım Kuralı:

Web sitenizin hatasız çalıştığına emin olun. Sitenizden ürün almak istendiğinde sorunsuzca alınabilmeli, ya da size mesaj gönderilmek istendiğinde gönderilebilmeli, bu noktaları tek tek kontrol etmenizde fayda var.

9.Web Tasarım Kuralı:

Yazılarınızın Türkçe yazım kurallarına uyduğunu muhakkak kontrol ettikten sonra yayınlayın, bu konuda sıkıntı yaşıyorsanız bir editörle çalışmanız iyi olabilir.

Web tasarım süreci stres dolu olmamalıdır. Ancak birçok kişinin bu konuda kötü deneyimleri vardır, sadece yukarıda bahsettiğimiz nedenler de değil, zamanında teslim etmeme, şifreleri vermeme, site bakımını yapmama gibi başınızı ağrıtacak durumlardan kaçınmak için profesyonel ve güvenilir bir web tasarım şirketiyle çalışmanızı tavsiye ederiz.

Diğer Benzer Yazılar:


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir